Kamera och Data

Vi sitter nu och försöker lära oss kameran och kamerans funktioner i programmet. Vi stöter på problem. En del av problemen går att lösa, andra får man leva med. Det gäller bara att sortera vilka som gör vad.

- Kamerans batteritid är ca 1 timme. När kamerans batteri laddat ur blir vi utkastade från att utforska olika delar av programmet.

Lösning: Inköpt nätadapter som ska hämtas ut på posten idag.

- Objektivet flimrar pga överkänslig sensor. Vi har testat att slagit av precis allt automatiskt i kameran, men det blir inte perfekt i alla fall.

Lösning som vi hoppas funkar: Får låna ett Yashica-objektiv (manuellt) av Rebeckas käre far. Vi har beställt en adapter som ska funka mellan CanonEos och Yashica. På måndag/tisdag får vi se om det hela fungerar.

- Lamporna flimrar pga spänningsväxlingar tillexempel när kylskåpet går igång i lokalen.

Lösning som vi hoppas funkar: Rebeckas käre far skickar även med en UPS- en spänningsstabilisator. Vi får se om den klarar så pass små spänningsskillnader som det är frågan om.

- Vi hade endast en skärm, som en av oss har som kommer att sitta och arbeta vid datorn under animeringen. Problemet var att animatören kommer att vara tvungen att ställa skärpan manuellt på kameran men har ingen bild att titta på för att se hur det blir.

Lösning: Vi har fått låna en skärm av våra kära producenter som vi än så länge använder som monitor åt den som sitter och animerar. Ännu en platt dataskärm är på väg åt oss och problemet är redan ett minne blott.

 

Programmet lär vi oss så sakterliga. Det börjar kännas LITE hemtamt redan. Längtar tills vi kan köra på ordentligt med det manuella objektivet och en strömsladd så man inte hela tiden känner att man måste skynda sig att göra det man ska innan batteriet tar slut. Vi behöver träna på att ställa manuellt fokus i en sekvens där figuren går mot kameran. Vi behöver också kolla in andra funktioner i programmet än de som hör till kamera och bildinställningarna. Vi har lyckats fatta hur vi får se bilden utan ihoppressning eller utdragning i 16:9-format. Men sedan har vi lite vi måste förstå om safe-zone, action-safe och title-safe. Vi kan nämligen själv ändra dessa siffror, och vad händer då? Lite sådant återstår att kolla på på söndag, när vi i alla fall fått tag i strömsladden så det minskar frustrationen AVSEVÄRT.

tack o hej

Skriv en kommentar

Bloggarkiv

november 2015

september 2015

augusti 2015

juni 2015

februari 2015

april 2014

januari 2014

december 2013

november 2013

augusti 2013

mars 2013

november 2012

april 2012

mars 2012

december 2011

november 2011

september 2011

juni 2011

maj 2011

oktober 2010

juni 2010

juni 2009

april 2009