Reflektion musik

Man kan undra ibland hur jag och Rebecka tänker. Inte så mycket slår det oss.

Vi står på pitchen och säger: Musik kommer att bli en stor del av filmen och är jätteviktigt eftersom snigeln inte pratar utan kommunicerar enbart genom musik och mimik.
Sedan skickar vi första utkast av animaticen och ett manus till Matte och ber honom skriva lite exempelmusik över sommaren.

Ingenting säger vi till honom om historien.
Ingenting säger vi om vilka känslor som är viktiga att få fram.
Ingenting säger vi om en övergripande stil.
Inga exempel på vilken musik vi tänkt oss.
Vi ger honom ingenting.

Så gör han sitt jobb, skapar musik som han själv gillar och kommer med och så blir det "fel" för oss. Det är inte vad vi vill ha i filmen. Vad tror vi egentligen? Att vi kan kommunicera med telepati? Att vi kan överföra våra visioner om musiken genom ren och skär tankekraft?

Idag är det bakläxa för Sanne och Rebecka. Vi har inte varit helt nöjda med musik och panikat en del över det. Det är vårt eget fel. Vi ska bättra oss. Idag ska vi leta exempel med själ och hjärta och försöka ge Matte en chans att skapa något vi faktiskt är ute efter och inte släppa lös honom och säga:
"Gör vad du vill- fast det där du gör är fel. Gör något annat- Vad du vill! Fast inte sådär heller!"

Under våren och sommaren har jag och Rebecka helt och hållet fastnat i animaticproduktionen. Inget konstigt med det heller egentligen. Det känns konstigt att inte ha en "färdig" version av filmen att ge till musikskaparen så att han kan få den "riktiga" bilden av filmen. Vi har insett att vi såklart borde haft Matte med på tåget redan när vi utformade bildmanuset. Redan när vi hittade på historien egentligen. Bara checkat läget. Så vi drog åt samma håll redan då.

Nu är det stressigt för oss alla och det känns inte helt snällt mot Matte eftersom det är vårt fel att vi inte gett honom tillräckligt bra underlag för att börja tidigare.

Förlåt. Vi får ta till oss och försöka göra det bästa utav allt. Och komma ihåg detta till nästa gång...

/ Sanne o Rebecka

Bloggarkiv

november 2015

september 2015

augusti 2015

juni 2015

februari 2015

april 2014

januari 2014

december 2013

november 2013

augusti 2013

mars 2013

november 2012

april 2012

mars 2012

december 2011

november 2011

september 2011

juni 2011

maj 2011

oktober 2010

juni 2010

juni 2009

april 2009