Regi

Idag har vi spelat in David som ny röst till Arm. Vi har lärt oss en del om hur vi ska jobba med skådespelare som kommer och hjälper oss. Tillexempel är det bra att låta skådisarna få en slags helhet först, förstå vad berättelsen handlar om.
Vi lät därför David titta på vår animatic. För där har vi ju redan inspelade repliker. Att bara titta på våra nya klipp hade inte varit lika bra eftersom ljudet saknades. Efter animaticdelen pratade vi lite om vad Arm var för en snubbe. Hur vi ville att han skulle uppfattas och så. Att man kände med honom i början, för att övergå till att tycka att han var motbjudande och slutligen tycka synd om honom.
Först hade vi tänkt att skådespelarna bara skulle få höra våra tidigare inspelade repliker och härma efter våra röster för att få replikerna i rätt tempo. Detta visade sig dock inte vara så populärt. Istället har vi visat våra färdiganimerade klipp och de har försökt att synka med figurernas läppar.

Det vi märkte med Emils repliker var dels att han inte alltid använde samma röst när han pratade, dels hade fel tonfall. Vi spelade hela tiden in en och en scen- aldrig flera scener i rad vilket innebar att många av replikerna kändes ganska avhuggna och lösryckta ur sitt sammanhang. Detta ändrade vi på nu och spelade in scener som hängde ihop i långa sjok istället. Det var fler repliker att lära sig för David, men i gengäld fick man mycket bättre känsla för sammanhanget. Vi var dessutom mycket mer noggranna med att inte bara få bra läppsynk utan även rätt tonfall och känsla i replikerna. David som är skådis och regissör själv var ett mycket behagligt verktyg att jobba med för att få fram vad som krävdes.
Rebecka har faktiskt talang för att jobba med regi: hon är hård, duktig och ger sig inte förrän hon har fått vad hon vill ha!

Det vi får göra nästa gång är nog att ändå ha gjort animatic innan vi spelar in skådespelare- det var bra för att få en helhet av filmen. Men att sedan använda deras röster som grund för den slutgiltiga leranimationen.
I morgon ska vi spela in kurt och lite sång och på fredag ännu mera sång. Och sedan ska vi lägga ljuden vi får ihop. Vi måste även leta efter telefon och tvljud samt försöka att bygga en ljudmatta att ha som bakgrund inne i magen. Rebecka kliade i fingrarna efter att lägga Arms repliker på plats och jag förstår henne, det är mest han som saknas nu, de andra skådisarna ligger ju rätt. Så när vi gjort det så kommer man få en så mycket bättre känsla för hela filmen- vi längtar!

Bloggarkiv

november 2015

september 2015

augusti 2015

juni 2015

februari 2015

april 2014

januari 2014

december 2013

november 2013

augusti 2013

mars 2013

november 2012

april 2012

mars 2012

december 2011

november 2011

september 2011

juni 2011

maj 2011

oktober 2010

juni 2010

juni 2009

april 2009