Snail in Space

Snail in Space är vår andra leranimationsfilm. Vi ville göra en rolig och fantasifull film som riktade sig mot en vuxen publik och valde därför att göra en galen-wannabe-hollywood-action-komedi-movie i rymdmiljö. I filmen fick en snigel rollen som superhjälte som måste rädda världen från undergång. Filmen är full av referenser till en massa olika kända actionfilmer och drivs av specialskriven, spännande filmmusik.

Snail in Space har tagit ca 2,5år för oss att skapa. Det började med att vi vann producenterna Emil Larsson och Martin Jern på Danskskalle AB, under Pixel filmfestival 2010. Vi fick även utvecklingsstöd från Film i Skåne för att komma igång med filmen. Danskskallarna hjälpte oss både som bollplank och med att söka produktionsstöd från Svenska FilmInstitutet. Vi lyckades tyvärr inte att övertyga filmkonsulenterna om Snail in Spaces storslagenhet, men vi gjorde filmen ändå. Som resultat har vi nu en fantastisk film att visa upp och publiken älskar Snail in Space!

 

Snail in Space har visats på:

Göteborgsfilmfestival 2013

Pixel Filmfestival 2013

Film under Skånsk Himmel 2013. Snail in Space visades som förfilm till Guldbaggevinnaren Äta Sova Dö.

Bakgårdsbio under Helsingborgsfestivalen 2013

Hemma Hos festival 2013

Flimmer Norrköpings filmfestival 2013

Message to Man i S:t Petersburg 2013

Nordisk Panorama FilmFestival (children and youth) 2013

Fantastisk FilmFestival som förfilm till "The World´s End" under premiären 2013

 Uppsala filmfestival under programpunkten "Would you buy this?"

 

Priser:

Pixel filmfestival

Anagramstipendiet - Rebecka Ryngfors & Sanne Hellberg med filmen Snail in Space

"Filmen Snail in Space ska vinna Anagram priset 2013 för att den på ett underhållande sätt förenar humor och action i en kamp mot klockan. Med ett pärlband av filmreferenser och stor detaljrikedom känns det som om filmskaparna rör sig i Aardman studios universum på ett naturligt sätt och vi hoppas att de fortsätter sitt arbete i den riktningen. Vill de ha någon hjälp med framtida filmer skulle det vara en ära för Anagram att bistå dem med detta!"

 

Bästa ljud - Rebecka Ryngfors & Sanne Hellberg med filmen Snail in Space

"En film där ljudet skapar liv åt karaktärerna och där det fantasifulla och innovativa ljudarbetet i högsta grad blir en viktig del i berättelsen."

 

Hedersomnämnande Pixel Talent Award - Rebecka Ryngfors & Sanne Hellberg med filmen Snail in Space

”Med hängiven regi har regissörerna skapat en finurlig och underhållande film, som visar på imponerande hantverk. Animerad film kräver tålamod, och speciellt om det är en actionfilm i snigelfart. Juryn vill uppmärksamma Sanne Hellberg och Rebecka Ryngfors med ett hedersomnämnande och en önskan om att få se fler filmer av regissörerna i framtiden.”