Uppdrag

Stop-motiontestdag på Universeum

Claystation kommer under lördagen den 6 februari finnas i Teknoteket på Universeum för att hålla i stop-motion-prova-på för intresserad allmänhet. Kom gärna förbi och prova att animera i vår fina regnskog!

Vinjett och visionsfilm åt bokförlaget EBBookz

Vi animerar just nu en vinjett och visionsfilm åt bokförlaget EBBookz. http://ebbookz.se Filmen kommer att visas under bokmässan i Göteborg i september och kommer även att finnas på bokförlagets hemsida. 

Vi har tecknat och färglagt med akvarell och animerar det hela i cut-out. 

Kampanjfilm åt Djurens Rätt

Vi har fått uppdraget att göra en kampanjfilm åt Djurens Rätt. Filmen handlar om kycklingars liv vs. våra liv och kommer lanseras någon gång under hösten. Filmen är gjord i "platt lera" och musiken som används kommer från bandet Trilobit. http://tri-lo-bit.se/

Uppdaterar mer när Djurens Rätt släpper filmen :)

 

Kampanjfilm åt Cancerfonden

Under maj 2015 gjorde vi en kampanjfilm åt Cancerfonden då de önskade att uppmärksamma och problematisera exponering av tobak i butik på ett annorlunda sätt. Resultatet blev en musikalisk och rolig kortfilm som på ett ironiskt sätt pekar på problemet med exponering av tobak.

 

Valfilm åt Miljöpartiet de Gröna i Malmö

Claystation gjorde valfilmen till Miljöpartiet De Gröna i Malmö 2014. 

Då både Claystation och Miljöpartiet brinner för frågor om cyklism så fick detta bli huvudämnet i filmen. 

Genom en cykelresa i Malmö får vi följa med en kvinna på hennes färd mot vallokalen. På vägen kommer man förstå vad för frågor som Miljöpartiet brinner extra för just i Malmö. Filmen är gjord i stop-motion och filmens värld är skapad av monterade fotografier.

Musikvideo till Hiphopartisten Jaino

Claystation har gjort animerade inslag i en musikvideo till hiphopartisten Jaino. Låten heter The Rebel och handlar om att våga gå sin egen väg.

Musikvideon kommer antagligen ha premiär under 2015.

Vinjett till FFF

Vi fick den stora äran att få göra årets vinjett till Fantastisk Filmfestival 2013! 

Vi jobbade med cut-out animation i äkta Monte-Python-anda! Det blev en knasig 1 minutare med Leia som huvudkaraktär och musik gjord av Kurt Nystedt. 

Leia är en rolig karaktär så därför valde vi henne som vår huvudroll, blomknopparna fick också bli balla, starka och kända kvinnliga karaktärer eftersom vi vill att kvinnor ska få större plats på bioduken och överallt.

 

Läs Fantastisk filmfestivals artikel om oss: